Wednesday, April 29

NANTES









Ales, in urma unui questionar, ca cel mai agreabil oras din Franta in care sa traiesti, Nantes are efervescenta unei oras mare fara a fi atat de stresant si obositor. Parca un procent bine determinat din fiecare lucru care face ca un oras sa fie agreabil, a fost calculat in Nantes: verdeata, magazine, arhitectura frumoasa, Loire si Erdre care il traverseaza in liniste, studenti - mare centru Universitar. Un echilibru perfect intre viata culturala, liniste, verdeata si viata de noapte studenteasca.

Passage Pommeraye este unul din locurile mele preferate din Franta si pana acum nu am gasit pasaj mai frumos ca acesta, nici macar la Paris. Voi posta cateva poze si cu cele din Paris. Pasajele au ceva romatic in ele, pentru ca la un moment dat te introduc dintr-un univers zgomotos al centrului orasului intr-un univers mai intim si calm, care se afla in acelasi centru dar oarecum ascuns de privirile tuturor. Aici in Pommeraye, se afla cateva magazine de bijuterii si accesorii de creatori si o cofetarie de geamurile careia toata lumea isi lipeste nasurile.
Nantes mai este si oras-ul in care s-a nascut Jules Verne. Folosindu-se de acesta imagine de oras natal al marelui scriitor SF, autoritatile incearca acum sa gaseasca modalitati prin care sa atraga turisti. Ultima idee a fost construirea unui elefant urias din lemn, care se misca prin intermediul unei masinarii de metal si care atrage mii de oameni. Construit initial ca o atractie de vara, acesta a avut un asemenea succes ca acest proiect nu numai ca nu a fost oprit dar conceptul va fi dezvoltat la scara si mai mare. In acest moment langa locul unde acest elefant isi face traseul, a aparut o cafenea si un magazin care vinde tot felul de obiecte care au ca tema elefantii, Jules Verne, inventii si masinariile mari: carti, magneti, albume, afise, vederi, etc. O calatorie cu elefantil costa 6,50 eur si include si vizita in galeria care prezinta la scara mica proiectele viitoare.
Unul dintre ele este construirea unui copac imens care sa permita oamenilor sa se plimbe pe crengile lui.
La noi in Constanta primarul Mazare, ca sa aduca turisti, a plantat palmieri.....care s-au ofilit, evident.

No comments:

Related Posts with Thumbnails