Saturday, August 22

My favourite beauty products

Ei, aici atingem un subiect drag mie si indraznesc sa va scriu despre cateva produse care, dupa ce am incercat o gramada de marci, m-au facut sa declar ca da, este ceea ce cautam. Si sa incepem pe mici capitole:

INGRIJIRE TEN
Nu investesc foarte mult in demachiant...chiar nu vad rostul sa cheltui mult pe un produs ce ma ajuta sa scot alt produs, asa ca aici nu ma voi indrepta catre mari marci ale cosmeticii. Mai nou, cum am un ten un pic mai dificil si undeva intre mixt si sensibil, am inceput sa folosesc numai apa demachianta (eau micellaire - fr). Nu va pot recomanda nici o marca, poate cele dermatocosmetice.

Cu crema de zi este insa o alta poveste....am incercat multe si rar ma opresc asupra uneia, nu sunt un client foarte fidel caci imi place sa incerc noi si noi marci. Totusi sunt cateva pe care le-as mai cumpara deoarece tenul a reactionat bine:
SKIN PERFECTING LOTION de la Dr Murad: este un produs care in Franta se gaseste exclusiv la Sephora in sectiunea dedicata cosmeticelor realizate de doctori, de cele mai multe ori dermatologi. Dr Murad este un doctor dermato american care si-a creat propria linie. Cum stim cat de obsedati sunt americanii, si mai ales Hollywoodul, de chirurgie estetica si problemele fetei, dermatologul alaturi de un doctor de medicina estetica, facand legea pe acest taram. Totusi.......nu fara bune rezultate. Aceasta crema este perfecta pt cei cu ten mixt, chiar gras, pe timp de vara, deoarece asigura o hidratare usoara. Iarna nu o folosesc.


CREME SPLENDIDE de la ANNICK GOUTAL este tot o crema hidratanta, usoara ce contine un compus activ realizat pe baza de trandafir si care ii da un miros foarte placut, senzual. Problema cu aceasta crema este pretul enorm, aproape 100 €. Eu am avut ocazia sa primesc cateva esantioane care mi-au asigurat folosirea pe timpul verii, si-mi place tare mult. As cumpara-o daca m-as hotara sa dau banii pe o crema scumpa.



Pentru ten sensibil si cand al meu o ia razna, aplic o crema de la BodyShop, ALOE SOOTHING MOISTURE LOTION cu un factor de protectie de 15. Este primul produs de la Body Shop, de ingrijire a tenului, pe care il incerc si l-as mai cumpara o data. Aloe Vera este recunoscuta pentru proprietatile sale de calmante. Un alt produs de la aceeasi marca este 100% bio : VITAMINE E FACIAL OIL. (Uleiurile sunt singurele produse ce pot avea acest procent de 100% bio, deoarece nu necesita conservanti). Acum stim cu toate cat de importanta este aceasta vitamina pentru hidratarea tenului. Ei bine, acest ulei desi poate fi cam gras pt un ten mixt – el este de fapt destinat unui ten uscat – il folosesc din cand in cand iarna, ca si crema de seara. Acum vara, foarte rar si numai cand simt ca, din cauza soarelui sau din alte motive, pielea mea are tendinta de a se usca pe anumite locuri. Aplic numai pe acele locuri si nu uit gatul si decolteul.

Pentru ochi in acest moment am o singura crema ABYSSINE EYE CREAM de la Kiehl’s, marca americana infiintata in 1851. Cand am cumparat-o mi-am zis ca am exagerat un pic, fiind un produs destinat unei varste mai inaintate, insa pana la urma sunt multumita de puterea de hidratare (contine vitamina E). In ceea ce priveste capacitatea de a lupta contra ridurilor, sincer nu-mi dau seama inca J.

Va mai scriu si despre un produs pentru corp pe care l-am descoperit acum cateva luni, am scris si pe blog despre acesta marca. Desi este una care s-a lansat prin fabricarea de lumanari de ambient, gama lor de creme pt corp m-a cucerit total : HUILES PRECIEUSES POUR LE CORPS ET LE BAIN de la DIPTYQUE. Gama fara paraben si cu un miros ce te invaluie si te transporta undeva la malul Mediteranei. Iris-ul pallida florentin este la baza acestui miros, in care eu mai simt si un pic de lamaie. Parabenul este un conservant care a sta la baza a numeroase dispute din domeniu, in urma unui studiu al unei cercetatoare engleze care demonstra ca este cancerigen. Este folosit pentru a impiedica raspandirea microbilor in crema, in momentul in care ne introducem mainile murdare in micul recipient, (de aceea este mai igienic sa folosim creme care sunt intr-un flacon cu pompa) si ajuta la conservarea produsului o vreme mai lunga. Apropos de conservare, incercati sa nu tineti produsele de machiaj sau cosmetice in baie, este mediul cel mai nociv din cauza aburilor si a umiditatii.

MAKE-UP



Pentru machiaj fac aceleasi deosebiri vara-iarna. Acum vara nu folosesc fondul de ten decat sub forma de pudra minerala. Cea de la Vichy, AERA TEINT MINERAL, este ok, prima pudra minerala pe care o folosesc. Imi place ca este mai light iar pe langa produs, gasesti si o mini perie kabuki in cutie. Este pensula care ajuta difuzarea pudrei pe toata fata si amestecarea ei in crema.

Fardul de obraj, este si va fi pentru mult timp de la Armani. Probabil ca multi dintre voi ganditi ca Signore Armani a luat-o razna cu implicarea lui in construirea de hoteluri, crearea de bomboane sau buchete de flori ce-i poarta marca. Totusi linia sa de machiaj este una de calitate si singurul lucru care ma tine departe de ea este pretul destul de ridicat. Fondul de ten, FACE FABRIC, « vedeta » machiajului Armani, este cu vreo 20% mai scump decat cel de la Chanel. Deci, pentru culoare dar si pentru crearea unor umbre pe ombaji, folosesc BLENDING BLUSH DUOS.
Mai am unul, de rezerva : FRESH BLOOM de la CLINIQUE, marca care pe mine nu m-a dezamagit niciodata pe partea de crema fata, rimel si blush.

Ochi : nu folosesc foarte mult fardul de ochi sub forma de pudra desi imi place sa le cumpar, atrasa fiind de culori. Am invatat totusi sa ma potolesc ! Un make-up artist de la Bobby Brown mi-a dezvaluit o tehnica pe care o aplic pentru a pune in evidenta ochii, folosind LONG-WEAR GEL EYELINER. Un fel de eyeliner, insa solid, pus intr-o mica cutiutza. Despre Bobbi Brown si naturaletea machiajului pe care il promoveaza ar trebui sa va vorbesc intr-o zi…..este marca mea preferata de make-up.

Rimelul este, de ceva timp LASH QUENN de la HELENA RUBINSTEIN. Este un produs care a devansat multe rimeluri, incepand cu Chanel si terminand cu liderul incontestabil al rimelurilor, Lancome. Mi se pare pe departe unul dintre cele mai bune produse din aceasta categorie.

In fine, terminam cu machiajul buzelor, unde sunt destul de discreta si folosesc multe gloss-uri, destul de naturale. M-am lipit de cele de la preferata mea, BOBBI BROWN si nu ma mai despart de ele. Am avut in acelasi timp si unul de la MAC si, trebuie sa recunosc ca , cel putin aici am zis « pas » acestui brand, genial, de altfel. Mai folosesc un strugurel de la KENZOKI, gama pe care daca ai mirosit-o o data esti « pierdut ». DUO SUAVE SWEET & SMOOTH.

Am mai fost cucerita de un gomaj EXCIMER +, al unei marci ce apartine tot unei familii de doctori dermatologi, ALCHIMIE FOREVER, in exclusivitate la Sephora France. Contine extract de papaya ce face un gomaj enzimatic si lasa un ten fin fin, ca de copil.

Trebuie zis ca mai am trei pensule de care nu ma despart niciodata, chiar daca ele imi ocupa loc in gentutza de cosmetice pt ca au cozi lungi : sunt de la DA VINCI PROFESSIONAL si le-am achizitionat intr-o epoca cand incercam sa desprind tainele machiajului profesional de la o profesoara care stie bine acesta meserie, Ruxandra Dobrescu de la agentia Kruger Brent.

Si acum daca chiar vreti sa aveti o lectura usoara de vara si in acelasi timp sa invatati cum sa va machiati natural va recomand cartea BEAUTY - Bobbi Brown, cu sfaturi simple si utile pentru un look feminin si bine realizat.

Ah, uitam ce era mai important, PARFUMUL. In acest moment sunt intr-o faza de experiment si cum este foarte cald nu ma mai despart de « febletea » acestei veri, EAU DE COLOGNE PAMPLEMOUSSE ROSE de la Hermès, pe care insa o amestec cu o picatura, dar chiar foarte putin, de CODE ARMANI ELIXIR, adica o concentratie mai mare de parfum, pe care-l folosesc mai mult cand nu este foarte cald afara sau seara.

Gata, v-am dezvalui cum arata pentru moment beauty-case-ul meu. Al vostru cum este, care va sunt produsele preferate ?

http://www.drmurad.com/
http://www.annickgoutal.com/
http://www.thebodyshop-usa.com/
http://www.kiehls.com/
http://www.clinique.com/
http://www.giorgioarmanibeauty.com/
http://www.bobbibrowncosmetics.com/
http://www.helenarubinstein.com/
http://www.promakeupbrush.com/
http://www.kenzoki.com/
http://www.alchimieforever.com/

8 comments:

SoSheSays said...

Multumim pentru recomandari! Si eu vreau sa incerc de ceva timp gama doctorului murad dar pana acum nu am avut nici un produs desi am auzit numai lucruri bune.

FLORENTINA said...

Multumesc si eu pentru comentariu. Experienta proprie cu produsele Dr Murad a fost buna, deci recomand mai departe :). Ce produse au fost ok pentru tine?

StylePicks said...

Pentru fata am incercat foarte multe produse si pana la urma am ajuns sa folosesc produse facute de o dna faramcist. Desi nu ma machiez, atuni cand o fac folosesc fond de ten Vichy si rimel Mac

Anonymous said...

ce preturi au pensulele de la Da Vinci?

FLORENTINA said...

Le-am cumparat acum vreo 6-7 ani dar tin minte ca au fost scumpe. Nu tb neaparat sa cumperi de la DaVinci, in prezent toate marcile au si pensule. Shu Uemura, Bobbi Brown, Mac au pensule bune dar nici astea nu sunt ieftine: 30-60€ cred. Cred ca merita sa investesti intr-una de pudra si un blender pentru ochi, apoi poate blush, in rest pt ochi si buze poti folosi betisoare pt urechi.

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Aloe Vera said...

ALCHIMIE FOREVER folosesc si eu. E tare bun

Sirop Noni said...

Mie imi plac foarte mult cosmeticele de la Loreal

Related Posts with Thumbnails