Saturday, May 22

Barbatul si Moda


Pe Ovidiu Buta il cunoasteti atat de bine : este in prezent fashion-directorul revistei masculine GQ si persoana prezenta activ in presa de moda din tara. In acest peisaj Ovidiu este un caz aparte prin faptul ca are si o experienta pe terenul modei si cunoste partea comerciala a sistemului.Pe Adina Nanu, din pacate, cei care nu au trecut prin Academia de Arta sau prin cea de Teatru si Film de la Bucuresti nu o stiu foarte bine. Cu toate acestea experienta si cunostintele sale de istorie a costumului precum si colectia personala de vesminte ce au traversat timpurile, o recomanada ca cea mai fina cunoscatoare a acestui domeniu in tara.

Legatura dintre cei doi este cea creata in perioada de studii intre elev si profesor : Ovidiu Buta fiindu-i elev dnei Nanu la Academia de Teatru si Film. Din discutii despre moda masculina, a carei evolutie in timp a fost atat de lenta spre deosebire de cea feminina, a luat nastere aceasta carte. Dupa ce am citit-o mi-am adus aminte cat de mult iubesc culorile si cat de des uit acest lucru. Cartea este in intregime ilustrata de desene realizate de dna Nanu si modul in care din cateva linii reuseste sa descrie costumul unei epoci nu face decat sa confirme intreaga sa pasiune pentru acest domeniu.

Este o carte scrisa pentru un public larg, in care domenii vaste ale modei sunt abordate succint si care la sfarsit te imbie sa aprofundezi, sa vrei sa cunosti mai mult. Si pentru ca de fapt este o carte ce are ca personaj principal barbatul, evident ca acum ea se afla pe noptiera sotului meu si asteapta sa fie citita si de el.

In peisajul romanesc aceasta carte poate sta la baza educatiei despre vesmant si moda pentru toate generatiile, educatie care din pacate a fost total ignorata de perioada comunista dar care acum se reia si ne ajuta sa privim domeniul cu alti ochi. A te imbraca frumos nu are de-a face cu sclipiciul si marcile afisate ostenativ pe piept, nici cu geanta Vuitton sau Chanel agatata de umar. Are de-a face cu educatia.

No comments:

Related Posts with Thumbnails