Wednesday, January 9

Paris-Bucuresti-Braila-Constanta-Bucuresti-Paris


La Multi Ani tuturor si sa aveti un an bun! Timpul sa fie bun cu voi, si lumea, si viata in general dar si voi sa fiti buni cu ea.


Imi pare rau ca va fac aceste urari atat de tarziu - pe blog - insa finalul primului trimestru a fost cu examene si cu "goana dupa cadouri" si pregatiri pentru voiajul catre casa. Din titlu vedeti cam ce am facut in vacanta: tur de Romanie.


Acum, sunt din nou in Paris, unde ma bucur de o vreme blanda, spre deosebire de cele -10 grade din Bucuresti. Am reluat scoala cu un curs interesant despre Design contemporan si altul despre Marochinarie si incaltaminte.


La design contemporan am avut ca invitat pe cel care s-a ocupat de design-ul statiilor de Velib'. Va amintiti serviciul de biciclete pus la dispozitie de capitala Parisului. Sa nu va ganditi ca a fost un proiect in care sa nu-si fi spus cuvantul si un designer....francezii folosesc aceste "personaje" straine primarilor din Bucuresti, cam pentru toate proiectele lor. Exista si specialisti in panotaje, cei care decid cum sa fie scrise, cum sa fie in tendinta, unde sa fie plasate.

Am aflat de la acest designer ca sunt 1500 de statii de Velib' in Paris, cate un la fiecare 300 de metri.

Apoi cursul de "pielarie"....aici e chiar ceva foarte nou pentu mine insa extrem de interesant. Cea mai scumpa piele - cea de crocodil, folosita din ce in ce mai mult de casele de moda pentru a realiza gentile lor "IT" hiper scumpe - se poate ajunge la 15.000 eur pentru o geanta.


Saptamana viitoare "excursie de lucru" la cateva fabrici din nordul Frantei. Va voi scrie dupa, cum a fost. Pana atunci va trimit aceasta poza facuta in seara de Revelion, ca sa nu ma uitati :) si astept sa-mi mai scrieti.


Au revoir!




No comments:

Related Posts with Thumbnails