Wednesday, May 6

Evenimente importante la Pasarela

Henri Matisse - " La Blouse Roumaine"

coperta cartii lui Didier Grumbach


Afisul filmului.

Am primit programul si ma bucur ca voi fi prezenta, mai ales ca anul acesta gasesc ca organizatorii s-au intrecut in a include evenimente deosebite.
1. Omagiu lui Yves Saint Laurent prin expunerea unei colectii semnata de designer si inspirata de tabloul lui Matisse "La Blouse Roumaine".

2. Premiera filmului Coco Avant Chanel....premiera in Paris a avut loc acum cateva saptamani, film interesant macar prin faptul ca ne introduce in atmosfera marilor schimbari vestimentare ce au avut loc la inceputul secolului XX.

3. Conferinta lui Didier Grumbach, una dintre cele mai importante personalitati din domeniul modei, specialist in managementul marcilor de creatori si presedinte al Fédération Français de la Couture, de Prêt-à-porter des couturiers et des créateurs de mode. Este profesor la IFM si clasa era tot timpul plina iar in timpul cursului sau nu se auzea nici musca, eram absorbiti de tot ceea ce ne povestea. Printre altele a fost presedinte al casei Thierry Mugler si director al marcii YSL Rive Gauche. Cartea sa "Hisoires de la mode" este o lectura obligatorie pentur cei care vor sa inteleaga moda din punct de vedere istoric si social....si economic.

Astept colectia lui Adrian Oianu si bineinteles a celor 4 finalisti:
- Andra Clitan
- Istvan Cimpan
- Anca Ioana Petrea
- Laura Popoviciu

Despre colectii si calitatea lor va voi vorbi dupa festival, evident.

No comments:

Related Posts with Thumbnails