Thursday, September 10

Hermes: in search for the perfect quality (II)











In 1950 este introdus parfumul Eau d’Hermès realizat de Jean-Renne Guerand.

A patra generatia preia conducerea in 1978, aducand un aer tineresc, introducand ceasul Hermès, realizat de o filiala din Elvetia ce apartine grupului. Nici un produs nu este realizat in afara structurii Hermes, nici o licenta nu este semnata, precum Dior sau alte marci din lux. Din aceeasi preocupare pentru calitate perfecta, Hermès tina sa controleze fiecare etapa de productie a obiectelor create.

Din 2008 la conducere se afla prima persoana care nu apartine familiei, insa aceasta continua sa detina 75 % din activele marcii.

Hermès a achizitionat 30% din actiunile casei de moda Jean Paul Gaultier, cel care de altfel, asigura directia artistica a prêt-à-porter-ului pentru femei.

Poate ca produsul care s-a bucurat de cel mai mare PR este geanta Kelly, care si-a luat acest nume de la printesa Grace Kelly si pentru care sunt necesare cateva zeci de ore de lucru manual. Fiecare geanta este realizata de un singur artizan, este numerotata si poarta codul celui care a realizat-o. Pielea trece prin 20 de etape inainte de a ajunge la forma « kelly » si este asamblata din 36 piese.
Related Posts with Thumbnails