Saturday, December 5

Biblioteca de moda


O alta veste buna, tot din tara, este aparitia unei carti despre moda masculina. Scrisa de o doamna ce reprezinta o enciclopedie vie a istoriei costumului romanesc, Adina Nanu si Ovidiu Buta, care nu cred ca mai are nevoie de prezentare, cartea se numeste "Barbatul si moda".

Bibliografia de moda romaneasca sau in romaneste, este atat de slaba, incat orice initiativa de acest fel ma bucura. Dupa ce voi citi cartea o sa va zic daca merita sa o cumparati sau nu.


Si mai recomand, mai ales celor din domeniu, cartea lui Didier Grumbach, "Istorii ale modei". Este o lectura obligatorie pentru oricine doreste sa inteleaga cum a evoluat si cum functioneaza sistemul modei.



"Beautiful Fall" nu am auzit sa fie tradusa in romana; exista in original (engleza) si din 2008 si in franceza, sub numele de "Beautiful people". Desi la prima vedere pare numai o carte scrisa simplu si care face comparatia intre geniul creator al lui Yves Saint Laurent si caracterul rational al lui Karl Lagerfeld, este una dintre cele mai bune carti care descriu istoria modei de la disparitia haute-couture-ului si pana in zilele noastre. Alicia Drake, autoarea cartii este o jurnalista de origine americana care a studiat si intervievat vreme de 5 ani, cam toate personajele importante din anturajul celor doi, inainte a le reda viata. Nu a avut dreptul sa publice in Franta, pana anul trecut. In mare parte pentru ca Lagerfeld insusi a facut presiuni sa impiedice aparitia cartii, de-a lungul timpului. Este un "must"!

No comments:

Related Posts with Thumbnails