Sunday, January 31

Pasarela 2010

Laura Popoviciu - castigatoarea editiei de anul trecut

Pasarela 2010 este unul din evenimentele care s-a "implantat" incet incet in peisajul de moda romanesc si care,sper sa continue mult timp de acum incolo. De ce? Pentru ca este organizat de cei care cunosc cel mai bine acest domeniu, adica francezii, si in acest fel avem ocazia sa invatam prin puterea exemplului.

Participarea la un festival de moda, romanesc sau international, este un exercitiu prin care, cred ca trebuie sa treaca fiecare tanar ce doreste sa faca cariera in acest domeniu. Intr-o prima faza nici nu conteaza sa castigi. Conteaza sa-ti pregatesti dosarul, adica sa iti faci cercetarea pentru tema impusa, sa vizualizezi colectia urmarind aceasta tema, sa-ti faci eventual primul prototip si sa stii sa-l prezinti convingator juriului. Ulterior, daca esti admis, sa-ti gandsti colectia in intregime, sa o organizezi ca numar de siluete, accesorii, etc. Tot acest exercitiu reprezinta un castig, indiferent cum se termina concursul. Pregatesc candidatul pentru participarea la alte concursuri, romanesti sau internationale si sfatuiesc pe toti sa vizeze aceste festivaluri.

Nu uitati de festivalul Hyeres, ce a impus de-a lungul vremii creatori ce astazi ori si-au lansat propriul brand ori au integrat case de moda recunoscute. Si ca tot vorbim de acest festival, s-a anuntat ca presedintele juriului din acest an va fi Dries Van Noten.

Insa sa revenim: Pasarela este un festival de care toti tinerii trebuie sa profite la maxim. In curand vor incepe inscrierile! Pentru partea cealalalta, publicul de moda, se pregatesc surprize despre care insa nu vorbesc acum. Organizatorii insa sunt in plina faza de planificare.

No comments:

Related Posts with Thumbnails