Sunday, March 7

What to do when you don't know what to do?

amestec de patrunjel, marar, menta, sare, piper, boia
amestec de ulei de masline, suc de la un sfert de lamaie si o lingura de ouzo
pe un dreptunghi de hartie cerata se pune fileul de peste (orice peste), peste el se adauga amestecul de ierbusi + 2 feliutze lamaie, 2 feliutze rosie, ardei iute sau obisnuit si se stropeste cu sosul de mai sus

se inveleste pestele in hartie si se leaga la capete; de obicei e de ajuns sa se stranga bine capetele insa mi-a fost teama sa nu se desfaca, asa ca am legat cu ata de papiota. La cuptor 30 minute si iata ce iese:

tarta de legume (vinete, dovlecei, ardei, rosii) + branza de capra (frantuzeasca "fromage de chevre")
Intrebare care ma "chinuie" cu rost, sper, de ceva timp si careia sper sa-i dau raspunsuri care sa duca la actiuni mai profunde. Pana la ACEL moment incerc sa ma tin un pic mai departe de internet, blog si sa ma ocup cu altele. Asa ca astazi .... am gatit. V-am zis ca la inceputul anului am vazut filmul "Julie & Julia", chiar in seara asta sunt Oscarurile si Meryl Streep este, din nou, nominalizata. Deci in inauarie vad filmul si in martie gatesc ceva :)
Poate fi reconfortant cateodata si iata ce a iesit. Este o placere pentru mine sa privesc spectacolul pietei, al vanzatorilor de fructe, de peste si de branzeturi. Mi-am adus aminte de cartea de gatit ("Din bucatarie sultanului") pe care am primit-o acum cativa ani cadou si am impovizat plecand de la o reteta de acolo. Am ales o reteta cu peste, "papiote cu peste" , insa cum sunt singura in familie care mananca asa ceva, a trebuit sa mai pregatesc ceva: un fel pe care am invatat sa-l gatesc in Franta, tarta cu legume.
Ieri o creatoare de moda imi spunea ca o inspira doua lucruri: oamenii de pe strada si mancarea buna. "Bon apetit!" in plina saptamana a modei!

1 comment:

Anonymous said...

Tarta cu legume nu e de fapt quiche ?

Related Posts with Thumbnails