Sunday, July 25

Despre inceputuri in moda

Intr-un interviu pe care Dries Van Noten il acorda revistei l’Officiel si publicat in numarul din august, acesta vorbeste despre inceputurile carierei sale. Redau cele cateva fraze venite din partea unui creator de marca pe care succesul nu l-a asteptat la iesirea din scoala, desi vine dintr-o familie cu traditie in industria textila si isi facuse studiile la una dintre cele mai bune scoli din domeniu. Sper ca ce zice Dries Van Noten sa ajute pe fiecare dintre cei care sunt acum la inceput de drum.
"Cum a fost inceputul dvs. ca si creator?
Nu a fost usor. Participam la concursuri, existau persoane interesate de colectiile mele insa nu aveam cum sa le produc. Ca sa traiesc aveam un job pe timpul zilei si seara lucram la colectii. Totul s-a intamplat foarte lent. Am realizat prima colectie in 1981, la iesirea din scoala si prima prezentare de moda a avut loc tocmai in 1992.
Au trecut deci 11 ani pana sa prezentati la Paris?
Da, imi aduc aminte ca la iesirea din scoala cativa din colegii mei vorbeau de 6 luni....(rade). In realitate nu e exact ceea ce se intampla.
Credeti ca este mai dificil pentru un creator tanar sa reuseasca in acest moment?
Sunt perioade diferite. Sigur acum avem de-a face cu aceasta criza economica, insa nici in anii '80 nu era usor. Acum oamenii sunt deschisi sa cheltuiasca pentru lucruri unice si diferite, este o ocazie de care tinerii creatori trebuie sa profite, pentru ca exista aceasta cerere. Apoi au acest mijloc de comunicare pe care noi nu l-am avut: internetul si toate retelele sociale (YouTube, Facebook) care ofera posibilitatea sa te faci cunoscut."
Interviu realizat de Omaima Salem, L'Officiel

No comments:

Related Posts with Thumbnails