Sunday, August 22

Windows in Portofino


la un moment dat de pe site-ul Hermes se putea printa o foaie cu partile ce formau celebra geanta si care asamblate si lipite ajutau la crearea unei mini-Birkin din hartie. In prezent acelasi exercitiu de bricolaj se poate face cu o bratara.




Portofino nu este o plaja ci un mic port, atat de mic ca la prime vedere poate parea o gluma celor care se asteapta sa gasesca aici un fel de asezare care sa strige din toate "cladirile" si "masinile" super lux. Totusi toti milionarii ce trec prin acest mic orasel, cantat de-alungul timpului si devenit destinatie de vacanta - Madonna si-a serbat anul trecut ziua aici - stiu ce stiu. Verdeata dealurilor din jur ascunde hoteluri exclusiviste, case de vacanta (Dolce & Gabanna, Berlusconi, etc) iar portul micutz e aglomerat cu iahturi si "barcutze" de lux. Si ca toti acestia sa nu duca lipsa de vreo tinuta de lux sau de vreo gentutza cu semne LV sau de alt fel, de cum pui piciorul in port esti intampinat de toate marcile italienensti si de cateva frantuzesti ce au reusit sa obtina un locusor in aglomerata piata. Magazinul Louis Vuitton m-a facut sa rad: este asezat exact la intrarea in port, dinspre mare, astfel ca imediat ce s-a coborat de pe iaht dai in vitrina lui .... daca nu esti atent. Si este asezat intre doua pizerii care nu sunt nici de lux si nici foarte pretentioase.....nu se mai pune problema proximitatii de lux la Portofino. Acolo trebuie sa fii oricum, nu mai conteaza langa cine.
Clima mediteraneana face ca fiecare din aceste marci sa fi amenajat o terasa, la umbra, in fata magazinului, ceea ce da un aer de vacanta si de convivial magazinelor.
mai multe poze de pe Costa Liguria aici
poze J'adore Paris

No comments:

Related Posts with Thumbnails