Sunday, March 20

NOI OBSESII: J+






J+ este colectia realizata de Jil Sander(in persoana) si Uniqlo, gigantul japonez de "fast fashion". Uniqlo a deschis anul trecut un imens magazin langa Galeriile Lafayette insa l-am vizitat mult mai tarziu. Asa am descoperit linia numita J+ creata de Jil Sander, creatoarea care si-a vandut marca grupului detinut de Prada, dar care in urma neintelegerilor cu acesta a trebuit sa se retraga. Asa se face ca in prezent Jil Sander persoana, nu mai are nimic de-a face cu Jil Sander marca de high-end. Spre norocul celor care nu-si permit in fiecare sezon colectiile lui Raf Simons, actualul creator al marcii Jil Sander, exista J+.

Colectiile au preturi cu vreo 30-50% mai mari decat cele Uniqlo (un pardesiu foarte "fashion" ajunge la 300€) si un design specific creatoarei sale. Rezulta o colectie cu linii simple, minimaliste ce se imbina perfect cu tendinta gigantului de a folosi materiale cu calitati tehnice.
Am vazut-o pe Jil Sander in standul unui expozant, in perioada targului Première Vision: o femeie slaba ce masoara maxim 1,55m, nemachiata si fara sa faca nici un efort pentru a-si ascunde ridurile, cu parul blond de marime medie, imbracata cu o pereche de jeansi si in pantofi sport. De o simplitate ce te contamineaza si care se tansmite perfect in ceea ce creeaza.
Este motivul pentru care in acest moment colectia J+ pentru primavara acestui an este obsesia vestimentara.

1 comment:

Anonymous said...

mamma mia!!!cata teorie...

Related Posts with Thumbnails