Thursday, February 18

AZZEDINE ALAIA: aliatul femeilor

photo: Vogue.com


photo: Pascal LeSegretani / Getty Images



Tocmai cand va dezvaluiam care au fost cumparaturile mele in timpul soldurilor, a aparut un interviu intersant cu Alaia pe site-ul de fashion al revistei Express. Am cerut permisiunea lor de a traduce interviul si a-l pune pe blog, si spre bucuria mea, am obtinut-o. L-am tradus pentru voi si-l voi posta mai sus. As vrea inainte sa va spun cate ceva despre Alaia: este de origine tunisiana, a studiat sculptura si nu a facut niciodata studii de stilism. Am lucrat in Galeriile Lafayettes o mica perioada, in timpul studiilor IFM, si imi placea sa analizez colectiile, in pauza. Alaia avea cateva piese puse pe umeras, preturi precum cele ale lui Lacroix, adica maaaaaaari, si un croi care-ti face frica daca nu ai corpul lui Naomi Campbell. Cum ziceam, te fac sa visezi!

Dar sa continui: in prezent modul in care conduce casa de moda este original in peisajul parizian si are iz de vremuri bune din trecut. Prezinta colectia in salonul personal, in fata unor persoane dintre cele mai celebre si cu sange albastru, este foarte discret si este cunoscut ca fiind printre putinii care mai stiu sa faca o rochie singur, cap-coada: desen, tipar, asamblat, cusut. Grupul Prada a cumparat marca la un moment dat, insa 7 ani mai tarziu, din dorinta de a-si recastiga independenta Alaia a recumparat-o.

Pe vremuri cand s-a dorit realizarea unei expozitii Vionnet, organizatorii s-au regasit in fata rochiei celebre (din poza) nestiind cum trebuie imbracata, lumea se pierdea in faldurile ei si nu stiau care e fata, cum se pune pe corp, etc. Alaia a petrecut ceva timp si a "descusut" misterul.

Eu cand zic Alaia, imi apare imaginea tigresei Naomi, sunt buni prieteni. Cand am citit interviul am fost surprinsa de ce zice, insa daca e sa ma gandesc la cum poarta Michelle Obama rochiile sale, imi dau seama ca ce face el poate deveni purtabil si pentru cele care nu au trupul de gazela al manechinelor sau fetelor de la Crazy Horse! (dupa Moulin Rouge o sa urmeze si acest cabaret la rand si va voi povesti).

1 comment:

Anonymous said...

Iata un bilet foarte bine scris! Multumesc.

Related Posts with Thumbnails