Sunday, March 14

Another kind of marketing


A fost o perioada in care acele de siguranta ale lui Versace, infipte pe laterala unei rochii, preschimbau soarta unei femei frumoase transformand-o intr-o super vedeta si deschizanadu-i calea catre contracte de milioane. Elisabeth Hurley a devenit dintr-o actrita total necunoscuta imaginea Estee Lauder cu un contract cu multe cifre, dupa ce a aparut cu o rochie Versace ce-i dezvaluia, printre acele de siguranta, silueta sexy.

In prezent casa Versace, condusa de sora lui Gianni, Donatella, se confrunta cu mari dificultati si precum toate casele de moda in aceasta perioada de criza, a aplicat reteta intoarcerii la origini si la strategii care in trecut au asigurat succesul. Am intalnit celebrul ac de siguranta in vitrinele Colette si pe peretii exteriori ai magazinului, e drept intr-o idee de marketing care-mi pare buna si originala. VERSUS este linia bis a lui Versace, lansata sa vizeze un target tanar si cu o putere de cumparare ceva mai mica decat cei care cumpara linia principala. Piesele din vitrina, etalau toate pe la umeri sau in partea din fata celebrele ace de siguranta.


In fata parfumeriei Penhaligon's, nu departe de Colette, se afla tot timpul si pe orice vreme - ploaie, ninsoare, soare - un bol in care sunt puse mici panglici parfumate cu unul din parfumurile casei. In trecere si daca nu vrei sa intri in magazin pentru ca probabil te grabesti, poti lua una si mirosi pentru a te familiariza cu parfumul.


Suntem departe de lux insa Ikea are o strategie de marketing de la care multi pot invata: in statiile importante de metrou din Paris, luni dimineata tronau canapele si lampi, intr-un spatiu creat special de aceasta marca pe peronul metroului.....si da, oamenii se aseaza si asteapta metroul pe canapea in timp ce analizeaza eticheta, pretul, calitatea produsului.

1 comment:

Lady Io said...

Imi place ideea cu panglicile parfumate, hartiutele obisnuite din parfumerii mi se par teribil de impersonale.
Si excelenta ideea de la Ikea :)

Related Posts with Thumbnails