Thursday, April 29

Festivalul de Moda de la Hyères


La sfarsitul acestei saptamani voi fi la Festivalul de Moda de la Hyères in Sudul Frantei. Anul acesta juriul format din profesionisti ai modei (directori de marca, ziaristi, fotografi, stilisti) impreuna cu presedintele sau, Dries Van Noten, vor avea de ales intre 10 candidati internationali ( Belgia, Austria, Mongolia, Franta, UK).

Alte evenimente paralele se desfasoara, deoarece festivalulu nu este numai unul de moda ci si de fotografie. Mai are loc un eveniment la fel de important : intalnirea profesionistilor din industria textile si de moda, sub forma unor conferinte. Evenimentul este organizat de Fédération Française de la Couture, du Prêt-à-porter des Couturiers et des Créateurs de mode, cu participarea Camera Nazionale della Moda Italiana si colaborarea Institut Français de la Mode. 4 conferinte cu teme variante si foarte interesante vor avea loc in ziua de sambata si duminica.

Va voi povesti mai multe despre toate acestea imediat ce voi ajunge la Hyeres ; revin cu poze si detalii.

Evenimentul poate fi si in vizorul tinerilor din scolile noastre (anul trecut la sectiunea foto a participat un roman) deoarece reprezinta o rampa de lansare catre lumea profesionista a modei internationale si reprezinta un exercitiu de creatie cert dificil, insa foarte educativ. Din cate imi aduc aminte inscrierile pentru acest an au avut loc in toamna lui 2009. Informatiile se gasesc pe site-ul vilei Noailles, spatiul frumos care gazduieste evenimentul. Vila a apartinut cuplului aristocrat Noailles, ce a sustinut artisti prin comenzi de opere de arta si gazduindu-i in acest loc de pe mal de Mediterana. Brancusi a primit o comanda din partea lor si se pare ca in gradina se afla o sculptura de-a sa. O voi cauta.
De pe site : « Mécénat Contacts avec le sculpteur Constantin Brancusi et le fondeur Jean Prouvé pour un projet de sculpture monumentale L'Oiseau dans l'Espace sur le parvis de la villa (inabouti) ; achat d'un bronze pour le jardin d'Hyères »

No comments:

Related Posts with Thumbnails