Wednesday, May 5

Conferinte la Hyerès

Villa Noailles



les petites coquettes

designerul Gustavo Lins: creatiile sale au fost distribuite vreo 2 sezoane la Cochet
Oliviero Toscani

Ralph Toledano, director Chloe, si un bloger excentric

Cateva conferinte mai putin 'fashion' dar nu mai putin interesante au avut loc pe perioada festivalului. Teme precum "Moda, cultura si religie", "Nici magazin, nici revista" sau "Imagini si sens" au strans un public care a incaput cu greu in cortul instalat in gradina vilei.
Cele mai "aplaudate" conferinte au fost cele despre imagine si despre bloguri si efectul internet in lumea modei. La prima, unul dintre participanti a fost vestitul fotograf Oliviero Toscani, cunoscut pentru campania controversata pentru Benetton. In prezent fotografiile campaniei acestei firme sunt atat de banale incat pozele lui Toscani par dintr-o alta epoca. Acesta a reusit intr-un stil italian: adica plin de energie si cu multe vorbe - insa intr-o franceza bine vorbita - sa castige aplauzele unei parti din public, dar si antipatia altora. A criticat lipsa de libertate actuala si faptul ca in prezent marcile se retrag intr-un teritoriu sigur si nu mai indraznesc sa lase libertate fotografilor asa cum se intampla in trecut. Cu alte cuvinte nu a avut cuvinte de lauda pentru marile marci de moda, spre furia lui Ralph Toledano - presedintele Chloe, aflat in public.

Conferinta despre fenomenul internet si bloguri a ridicat intrebari la care unii au gasit raspuns: este blogul in prezent numai un fenomen pe cale sa se stinga sau va continua? Reusesc marile marci sa-l foloseasca cum trebuie? Poate ajuta internetul tinerii creatori, fara puterea financiara a unei marci precum Chloe, sa se faca cunoscuti? Specialisti din domeniu, printre care redactorul sef al revistei-album editata de Hermes si distribuita in magazinele proprii: "Le Monde d'Hermes", mi-au parut foarte deschisi la ideea de blog si de internet. Adevarul este ca modul in care aceasta marca reuseste sa foloseasca noile canale de comunicare este aproape impecabil. (Intrati pe site-ul noului parfum Voyage d'Hermes si veti intelege despre ce vorbesc).
Doua zile si jumatate petrecute in mijlocul unui festival de moda au fost o incantare si o scoala care m-a ajutat sa inteleg, inca un pic din modul de functionare al acestui domeniu aparent facil.

No comments:

Related Posts with Thumbnails