Monday, May 3

Impresii de la Hyères (II)

silueta Alexandra Verschueren - castigatoarea festivalului si a premiului L'Oreal (15 000€)

Yoing Yin - Franta, una din preferatele mele


Yoing Yin in showroom-ul sau







Cei 10 finalisti selectati de juriu pentru a intra in « concurs » si-au prezentat colectiile pe parcursul prezentarilor de moda (aceeasi in fiecare seara, care ii reunea pe toti 10) ce s-au derulat in fiecare din cele 3 zile de festival : vineri seara, sambata si duminica. Ca sa fac o comparatie cu Pasarela, la Hyères acestia au defilat cu maxim 10 siluete. Organizarea a fost aproape perfecta : prezentarea de moda s-a derulat in aer liber, pe o straduta stramta din cartierul vechi al orasului. Podimul era realizat din “pietris” negru si moale care se intindea de-a lungul strazii, marginit fiind de cladiri. Publicul a fost asezat pe cealalta lungime. Lumina si muzica au jucat un rol important si ambele au fost foarte bine sincronizate si alese. Baloane mari atarnau pe sus si luminau la anumite momente. Sper sa se vada in poze scenografia pe care incerc sa v-o descriu aici.

In afara de presentarea de moda, colectiile puteau fi vazute in fiecare zi in showroom-urile organizate in diverse incaperi ale Vilei Noailles. Fiecare designer si-a creat spatiul care descria cel mai bine colectia. O premiera a fost colaborarea cu Givaudan : grup elvetian si una dintre cele mai importante firme specializate in crearea de parfumuri : de la cele cosmetice pana la cele alimentare. Fiecarui creator i s-a creat un parfum care a avut ca sursa de inspiratie universul colectiei.

Probabil ca la acest moment ati aflat déjà cine este castigatoarea concursului : Alexandra Verschueren, din Belgia si cred Dries van Noten a fost mandru. Adevarul este ca in multimea prezentarilor, colectia ei s-a detasat oarecum de tot ce am vazut : si am vazut lucruri foarte « crazy » fara rost, insa si vesminte unde partea creativa aveau o baza puternica. Colectia sa, se inscrie oarecum in linia simpla a scolii belgiene, insa a depasit acest lucru printr-o modalitate de a realiza un fel de origami din textil. Origami care s-a prezentat la fel de simplu, fara a incarca inutil vesmantul. Probabil ca tocmai aceasta capacitate de a folosi decupajele intr-un mod aproape functional, combinand intr-un echilibru perfect ideea creativa cu dorinta de a lasa vesmantul purtabil, i-au atras admiratia publicului.

Va invit sa intrati pe blogul Dianei Pernet care a pus multe poze si mai ales filme, echipa sa fiind prezenta peste tot. Eu revin cu alte impresii despre conferintele la care am participat.

No comments:

Related Posts with Thumbnails