Saturday, August 21

Dolce Far Niente in Italia


trufe

"J’adore Paris" insa sunt indragostita iremediabil de vacantele in Italia. Tara ochelarilor de soare enormi si negri, a albului purtat de toate varstele pe timp de vara, a unei elegante mediteraneene ce nu ma jeneaza deloc si pe care o inteleg, a dialogului deschis, a mancarii de care nu ma mai satur, a sosului pesto (genovese) facut in casa, a barbatilor ce porta pantaloni rosii cu naturalete. Italia este singura tara in care beau cafea si mananc orice, oricand, fara sa-mi pese de silueta. Italia este tara lui Michelangelo, a frumosului de care nu ma satur si a artei in care cred.

Toscana a fost un vis de demult pe care mi-am propus sa-l preschimb in realitate in vara aceasta. Nu am sa uit linistea locului, uleiul de masline de la Borgo San Felice – locul in care am stat si despre care vreau sa va povestesc, ca exemplu de serviciu de turism - vaile nesfarsite de vii si maslini si mai ales drumul Chianti ce leaga Arezzo de San Gimignano. Sienna este dupa mine, bijuteria acestui loc si o plimbare pe strazile strajuite de cladiri medievale, seara dupa apus, este modalitatea perfecta de a incheia o zi. O prietena mi-a spus ca nu voi uita niciodata lumina din Toscana si a avut dreptate.

Este si fashion aici : aria din jurul Florentei este una dintre zonele textile ale tarii si aici gasesti fabricile si deci outleturile celor mai mari marci italienesti ; va voi povesti despre cel al lui Prada pe care nu-l puteam rata desi ca sa-l gasesc mi-a luat jumatate de zi.
Florenta nu a fost o experienta extraordinara, nici nu avea cum in cateva ore. Insa deosebita a fost vizita magazinului Santa Maria Novella, a Academiei ce gazduieste lucrari nefinalizate a lui Michelangelo si a capelei familiei de Medici.

2 comments:

Antonio Barros said...

I need to buy this Nutella book!!! :)

thesingular.blogspot.com
ftourist.blogspot.com

FLORENTINA said...

Now when the European Union wants to put the label of "dangerous product for the health" on Nutella jar? :)

Related Posts with Thumbnails